Oskarovac Pol Hadžis proglašen krivim za silovanje: Platiće 7,5 miliona dolara odštete žrtvi

Izvor: B92, 11.Nov.2022, 16:23

Oskarovac Pol Hadžis proglašen krivim za silovanje: Platiće 7,5 miliona dolara odštete žrtvi

Njujorška porota u četvrtak je proglasila Oskarom nagrađenog scenaristu i reditelja Pola Haginsa odgovornim za silovanje publicistkinje u njegovom stanu na Menhetnu 2013., naloživši mu plaćanje 7.5 miliona dolara odštete u građanskom postupku.

Presuda je donesena nakon 15-dnevnog suđenja na državnom sudu na Menhetnu. Halej Brist navela je u tužbi iz 2017. da ju je Hadžis, poznat po scenarijima za filmove "Devojka od milion dolara" i "Fatalna nesreća", silovao nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što ju je prisilio da mu se pridruži u njegovom stanu posle premijere filma. Brist je jedna od četri žena koje su javno optužile Hadžisa za nedolično seksualno ponašanje, a on je negirao optužbe.

"Pravda je danas zadovoljena", rekao je advokat Halej Brist.

"Tako smo ponosni na Halej. Ovo je velika pobeda za nju i za ceo Me Too pokret", dodao je.

Hadžisova advokatica rekla je da suđenje nije bilo pošteno jer je sudija dopustio izjave drugih žena koje su optužile Hadžisa, ali nikada nisu preduzele ništa protiv njega.

"Upotrebili su ovo da iskrive istinu, ubiju lik gospodina Hadžisa, oslikaju ga kao čudovište i koriste strategiju 'gde ima dima, ima i vatre'", rekla je njegova advokatica.

Podsećamo, u junu su Hadžisa uhapsile italijanske vlasti i držale su ga u pritvoru više od dve nedelje pod optužbama za seksualno zlostavljanje i nanošenje teških povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oskarovac proglašen krivim za silovanje: Mora da plati 7,5 miliona dolara

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2022, 13:19

Njujorška porota proglasila je Oskarom nagrađenog scenaristu i reditelja Pola Hadžisa odgovornim za silovanje publicistkinje u njegovom stanu na Menhetnu 2013. godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.