Opšta uzbuna u Njujorku: Eksplozivi će eksplodirati za nekoliko sati. Pobrinuću se da svi umrete

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 21:30

Opšta uzbuna u Njujorku: "Eksplozivi će eksplodirati za nekoliko sati. Pobrinuću se da svi umrete"

Najmanje 15 sinagoga u Njujorku jutros je dobilo pretnje bombama, koje su se ispostavile kao lažne, saopštila je jevrejska bezbednosna agencija u Njujorku.

Prema navodima Miča Silbera, direktora Inicijative za bezbednost zajednice, koja koordiniše bezbednost jevrejskih institucija u Njujorku, pretnje su deo kampanje koja ima za cilj da se prekine rad sinagoga.

On je dodao da nije delovalo da postoji ikakva stvarna opasnost za mete, prenosi Tajms of Izrael.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako navode iz ove inicijative, pretnje je dobilo pet sinagoga na Menhetnu, dve u Bruklinu, jedna na Long Ajlendu, dve u okrugu Vestčester i pet u drugim delovima Njujorka.

"U sinagogi ima više eksploziva. Ovi eksplozivi će eksplodirati za nekoliko sati i ja ću ući u istoriju. Pobrinuću se da svi umrete", navodi se u jednom od pretećih mejlova koji su danas poslati.

Pretnje su upućene usred porasta antisemitskih zločina iz mržnje u Njujorku i širom SAD nakon napada Hamasa na Izrael 7. oktobra i rata u Pojasu Gaze, koji je usledio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Pobrinuću se da svi umrete": U Njujorku 15 sinagoga dobilo pretnje bombama

Izvor: 24sedam.rs, 01.Dec.2023

Pretnje su upućene usred porasta antisemitskih zločina iz mržnje u Njujorku i širom SAD nakon napada Hamasa na Izrael 7. oktobra i rata u Pojasu Gaze

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.