Izvor: Blic, 26.Jan.2021, 21:17

Okršaj SRPSKIH NAUČNIKA usred Njujorka: Kako je srpski genije zadivio američku elitu, a onda je usred Teslinog izlaganja iz mase podviknuo MIHAJLO PUPIN

Nikola Tesla poznat je kao genijalni osobenjak, čak i vizionar. Pitanje glasi: da li njegovo osobenjaštvo zasenjuje njegovu genijalnost? I da li je to uopšte važno? Lari Pejdž, osnivač „Gugla“, hvali Teslu kao heroja. Kompanija i automobili Ilona Maska nose Teslino ime. Preduzetnici kao što su Pejdž i Mask – milijarderi i vrhunski pronalazači – navode Nikolu Teslu kao čoveka koji je pokrenuo novo doba elektriciteta, radija i robotike. Smatraju ga pronalazačem nad pronalazačima, nekom vrstom narodne legende.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.