Oboren rekord: Popeo se stepenicama na vrh Empajer stejta za 10 minuta

Izvor: Blic, 07.Feb.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren rekord: Popeo se stepenicama na vrh Empajer stejta za 10 minuta

Australijanac Mark Born popeo se stepenicama na vrh Empajer Stejt Bilding za rekordnih 10 minuta i 12 sekundi i prvi put pobedio u trci koja se svake godine održava u ovom njujorškom oblakoderu.

On je ovom minutažom ''svrgnuo sa trona'' sedmostrukog šampiona, Nemca Tomasa Dolda, koji se nije takmičio zbog bolesti.

Iza Borna (29) koji je iz Kambere, našli su se njegov sunarodnik Daren Vilson (10 minuta i 45 sekundi) i Amerikanac Riki Gejts (11 minuta i jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sekunda).

''Srećan sam što sam pobedio. Bio sam malo nervozan na početku'', rekao je Born. ''Nisam bio prvi na samom startu. Bio sam drugi, treći, drugi i na 60. spratu sam preuzeo vođstvo'.

U trci za žene četvrti put je pobedila australijanka iz Singapura Suzi Valšam, koja je do cilja stigla za 12 minuta i pet sekundi.

U ovogodišnjoj trci je učestvovalo oko 700 takmičara, koji su morali da se popnu do opservatorije koja se nalazi na 86. spratu i da predju 1.576 stepenika. Ovo takmičenje se održava od 1978. godine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oboren rekord: Popeo se stepenicama na vrh Empajer stejta za 10 minuta

Izvor: Dzungla.org, 07.Feb.2013

Australijanac Mark Born popeo se stepenicama na vrh Empajer Stejt Bilding za rekordnih 10 minuta i 12 sekundi i prvi put pobedio u trci koja se svake godine održava u ovom njujorškom oblakoderu.... Opširnije na Blic online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.