Objavljena lista filmova ovogodišnjeg Sandens festivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena lista filmova ovogodišnjeg Sandens festivala

NJUJORK -

Filmovi "The Surrogate" sa Vilijamom Mejsijem i Helen Hunt i "The End Of Love" sa Amandom Sejfrid i Džejsonom Riterom su među ostvarenjima koja će biti prikazana na 28. Sandens festivalu nezavisnog filma, koji će se održati u Park sitiju od 19. do 29. januara 2012.

Jedna od glavnih karakteristika naredne smotre je visoki kvalitet selektovanih filmova, kazao je direktor festivala Džon Kuper, dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se reditelji uglavnom bave seciranjem "američkog sna", ali i odnosima u vezi i sa brakom i decom.

Primetno je, takođe, značajno prisustvo ženskih likova koji dominiraju najnovijom produkcijom.

Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), 16 ostvarenja takmičiće se u kategoriji američkog igranog, a 16 u kategoriji američkog dokumentarnog filma, među kojima su filmovi o dva umetnika svetskog renomea, Aju Vejveju i Marini Abramović.

Zajedno sa filmovima koji će se takmičiti u kategoriji svetskog igranog i svetskog dokumentarnog filma, na festivalu će u okviru ove četiri zvanične selekcije biti prikazano 58 ostvarenja od kojih 48 premijerno, dok su 26 debitantski radovi.

Na programu festivala, koji sadrži šest nezvaničnih kategorija, naći će se ukupno 110 dugometražnih filmova iz 31 zemlje, uključujući 88 svetskih premijera.

Ove godine je festivalu bilo podneto više od 4.000 filmova iz celog sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Sandens festivalu i film o Marini Abramović

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2011

NJUJORK - Filmovi "The Surrogate" sa Vilijamom Mejsijem i Helen Hunt i "The End Of Love" sa Amandom Sejfrid i Džejsonom Riterom su među ostvarenjima koja će biti prikazana na 28. Sandens festivalu nezavisnog filma, koji će se održati u Park sitiju od 19. do 29. januara 2012.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.