OPTUŽENO 111 KRADLJIVACA KARTICA I IDENTITETA

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽENO 111 KRADLJIVACA KARTICA I IDENTITETA

NJUJORK - Protiv više od 100 osoba u SAD podignute su optužnice posle otkrivanja međunarodne mreže ljudi koji su krali bankarske kartice i podatke nekoliko hiljada ljudi, saopštile su lokalne vlasti Njujorka.

To je jedna od najvećih kriminalnih mreža otkrivenih u SAD, izjavio je tužilac Njujorka Ričard Braun (Richard Brown).

Tokom 16 meseci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ta mreža sa sedištem u njujorkškom kvartu Kvins, uzela je bankarske podatke nekoliko hiljada Amerikanca i turista i na taj način od njih ukrala 13 miliona dolara.

Tužilac je rekao da su optužnice podignute protiv 111 osoba, od kojih se 86 nalaze u pritvoru a za 25 se još traga. Prema njegovim rečima, ta mreža je imala ogranke u Evropi, Aziji, Africi i Bliskom istoku.

Sa ukradenim bankarskim karticama, optuženi su, između nostalog, iznajmljivali luksuzne automobile.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.