OD NJUJORKA DO ŠANGAJA ZA 39 MINUTA Ilon Mask predstavio putovanja RAKETAMA, a najviše će vas iznenaditi CENA KARTE

Izvor: Blic, 02.Okt.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD NJUJORKA DO ŠANGAJA ZA 39 MINUTA Ilon Mask predstavio putovanja RAKETAMA, a najviše će vas iznenaditi CENA KARTE

Izvršni direktor kompanije “SpejsX” Ilon Mask otkrio je revizirane planove za putovanje na Mesec i Mars na današnjoj konferenciji posvećenoj svemirskoj industriji. On je, međutim, završio govor jednim neverovatnim predlogom; korišćenjem istog tog međuplanetarnog raketnog sistema ovde na Zemlji, za daleka putovanja.

Mask je na licu mesta demonstrirao svoju ideju, preneo je “Verdž”. On tvrdi da će ovaj sistem omogućiti putnicima da stignu na najudaljenije lokacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za svega 30 minuta, i da će moći da odu bilo gde na Zemlji za manje od sat, i to sve po ceni avionske karte u ekonomskoj klasi.

Mask je predložio korišćenje mega rakete njegove kompanije, zvane BFR, koja je u razvoju, za podizanje masivnog svemirskog broda u Zemljinu orbitu. Brod bi se spustio dole na plutajuće podloge za sletanje, postavljene blizu velikih gradova. I nova raketa i brod su trenutno u fazi teorije, iako se Mask nada da će početi konstrukciju BFR u sledećih 6-9 meseci.

U snimku “SpejsX” koji ilustruje ideju američkog milijardera, putnici ulaze u duguljast brod sa dokova Njujorka, koji ih odnosi na plutajuću lansirnu podlogu na vodi. Tu se ukrcavaju na istu raketu kojom Mask želi da pošalje ljude na Mars 2024, međutim, umesto da odu na crvenu planetu, putnici odlaze za Šangaj.

Nakon 39 minuta, brod koji je napustio Zemljinu atmosferu se vraća, i sleće na plutajuću podlogu 11.000 kilometara dalje od Njujorka. U promotivnom snimku Mask je predložio i druge rute – od Hong Konga do Singapura za 22 minute, od Londona do Dubaija ili Njujorka za 29, ili Los Anđelesa do Toronta za 24.

Ukoliko Mask ostvari svoju ideju, ovo će biti najbrži ikad sistem prevoza na Zemlji. Brodovi bi dosezali najveću brzinu od oko 30.000 kilometara na sat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.