Novi uzlet bitcoina zbog Googlea i Kine

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Nov.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi uzlet bitcoina zbog Googlea i Kine

NEW YORK - Povećanje pretraživanja kriptovalute u Googleovom petraživaču i moguće ukidanje zabrane rudarenja kovanica u Kini 2020. godine potakli su rast cijene bitcoina.

Za vlasnike bitcoina 2019. je bila dobra - pogotovo prvih šest mjeseci. Do kraja juna cijena je naglo porasla i dosegla maksimum od 12.866 dolara prije nego što je uslijedila faza korekcije. Ipak, s trenutnom cijenom od oko 9.340 dolara, bitcoin >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je porastao na značajnih 144 posto od kraja prošle godine.

Najpoznatija kriptovaluta tako nije izgubila svoju volatilnost, a nada da bi cijena uskoro mogla ponovo porasti potaknuta je povećanjem Googleovog pretraživanja pojma Bitcoin.

Budući da se broj pretraživanja podudara s razvojem cijena - većina pretraživanja se odvijala ove godine u junu, gotovo u isto vrijeme kada je dosegnut i prošlogodišnji maksimum kriptovalute.

Prema industrijskom portalu Kryptoszene.de, Googleovi zahtjevi od tada su porasli za gotovo polovinu od najniže vrijednosti - interes za bitcoin trenutno se ponovno povećava.

Nada u daljnji porast cijena potaknuta je i očekivanjem da će kineska vlada preispitati zabranu rudarenja bitcoina.

Direktor kanadske blockchain tvrtke izvijestio je da rudarenje više nije na državnom popisu kineske nepoželjne industrije 2020. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.