Novi trend uzima maha, roditelji daju imena deci po svetskim gradovima

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 14:43

Novi trend uzima maha, roditelji daju imena deci po svetskim gradovima

Davati imena deci po državi, gradu ili kontinentu je u poslednje vreme postao pravi trend među roditeljima, a kako kaže novinarka Elena Kasteljas, to je moda koja je uzela svoj mah.

I dok neki takva imena daju deci iz ljubavi prema gradu, drugi, pak, daju zbog mesta rođenja. Tako je i britanska dizajnerka Viktorija Bekam u svojoj autobiografskoj knjizi objasnila da je njen najstariji sin Bruklin Bekam dobio ime po američkom gradu.

"To mesto mi se uvek sviđalo. Multikulturalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, s dubokim korenima. A s obzirom da sam u Njujorku shvatila da sam trudna, to ime mi je delovalo prikladno za moje dete", napisala je dizajnerka.

Da je ovaj trend postojao i pre, pokazuje primer 42-godišnje američke bogatašice Paris Hilton koju su roditelji, vlasnici lanca hotela Hilton, nazvali po glavnom gradu Francuske.

Sada i ona razmišlja da svoje drugo dete nazove po omiljenom gradu.

"S uzbuđenjem razmišljam o tome da Feniks jednog dana dobije sestru – London. To mi je omiljeni grad", izjavila je Paris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.