Izvor: RTS, 08.Jun.2021, 13:00

Novi sajber napad ili greška, "pale" veb-stranice vodećih medija, kompanija i britanske vlade

Veb-stranice Njujork tajmsa, Gardijana, Fajnenšal tajmsa, ali i britanske vlade, Redita, Pinteresta, bile su nedostupne, kako se veruje, zbog greške nastale kod "Fastlija" – provajdera klaud usluga.
Brojni sajtovi vlada, svetskih medijskih kuća i društvenih mreža ponovo su proradili.

Nakon pada, korisnicima ovih veb-sajtova pojavljivala se "greška 503", što ukazuje na to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da veb-serveri nisu u mogućnosti da obrađuju zahteve za pristup veb-lokacijama.
Izveštaji sugerišu da su problemi nastali u kompaniji "Fastli", dobavljaču data centra koji koriste "Amazon" veb-servisi i "Amazonovo" odeljenje za računarstvo u klaudu (oblaku).
"Nastavljamo da istražujemo ovo pitanje", saopšteno je iz te kompanije.
Čini se da greške nisu locirane. Izveštaji su stigli iz Australije, Severne Amerike, Ujedinjenog Kraljevstva, EU i Kine.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.