Novi pokušaj Majkrosofta na tržištu pametnih telefona

Izvor: Capital.ba, 13.Avg.2020, 07:32

Novi pokušaj Majkrosofta na tržištu pametnih telefona

NJUJORK  – Korporacija Majkrosoft je saopštila da će se njen pametni telefon sa dva ekrana Surfejs Duo (Surface), koji radi na Alfabetovom Android operativnom sistemu, naći u prodavnicama od 10.septembra po početnoj cijeni od 1.399 dolara. Surfejs Duo se zatvara kao knjiga. Za razliku od Samsungovog uređaja Galaksi Z Fold 2 koji ima jedan ekran napravljen od specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << savitljivog stakla, tako da se on sklapa poput knjige, Duo ima dva tradicionalna ekrana odvojena šarkom, ali sinhronizovana da rade zajedno, preonsi Rojters Na medijskom brifingu uoči najave Surfejsa Duo, rukovodstvo Majkrosofta je predstavilo ovaj telefon kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korišćenje njihovih aplikacija, kao što mnogi zaposleni koriste opciju dualnih monitora na svojim personalnim računarima. Na primjer, u kompanijskoj aplikaciji za timsko četovanje, video čat zauzima jedan ekran, dok drugi ekran prikazuje časkanje u pisanoj formi. Podešavanje sa dvostrukim ekranom takođe omogućava korisnicima da uparuju aplikacije koje nisu Majkrosoftove, poput uporednog pokretanja društvenih mreža Tviter i Instagram. Iz Majkrosofta su naveli da porudžbine u pretprodaji za ovaj uređaj počinju da primaju od juče preko njihovog veb sajta, kao preko AT&T i BestBaja (BestBuy). Uređaji će raditi na bežičnim mrežama kompanije AT&T, Verajzon Komjunikejšens i T-Mobajl US. Surfejs Duo nema 5G mogućnost povezivanja. Uređaj će u početku biti dostupan samo u Sjedinjenim Državama, a kompanija nije dala vremenski okvir kad bi mogao da ga lansira na druga tržišta, navodi Rojters. Tanjug Чланак Novi pokušaj Majkrosofta na tržištu pametnih telefona се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Microsoft Surface Duo stiže 10. septembra

Izvor: ItRešenja.com, 13.Avg.2020

Microsoft je zakazao lansiranje svog Dual-screen Android telefona, Surface Duo, za 10. septembar. Ako ne možete da čekate do tada, već od danas možete da ga rezervišete, po ceni koja se kreće od 1.399 dolara, pa na više. Rezervacije su moguće preko AT&T, Best Buy i Microsoft online prodavnica...Uređaj...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.