Novi pad akcija u Evropi i Aziji

Izvor: B92, 23.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pad akcija u Evropi i Aziji

London/Tokio -- I evropski i azijski berzanski indeksi beleže pad sledeći značajno niže vrednosti akcija na njujorškom Vol Stritu (Wall Street) u sredu.

Evropske berze su počele rad uz osetne gubitke. U Londonu pad glavnog berzanskog indeksa je dva odsto, čemu je prethodio najniži kurs funte u proteklih pet godina u odnosu na dolar. Vrednost akcija na berzama u Parizu i Frankfurtu takođe je u minusu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od preko dva procenta.

Indeks tokijske berze Nikei na početku poslovanja je pao 7 odsto, da bi se zatim nešto oporavio. Nikei je u poslednjih mesec dana izgubio 30 odsto vrednosti. Akcije su pale i u Seulu i Hongkongu.

Do pada dolazi uprkos saopštenju da će u Vašingtonu polovinom novembra biti održan svetski ekonomski samit.

Analitičari kažu da će nestabilnost i jako kolebanje vrednosti na svetskim berzama potrajati još neko vreme, jer se svetska finansijska tržišta nisu konačno stabilizovala.

Iako nije bilo propasti neke velike banke, privreda je i dalje slaba, a tržištem novca i robe vladaju "lude" oscilacije, kažu analitičari.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pad akcija uprkos najavi svetskog ekonomskog samita

Izvor: Kurir, 23.Okt.2008

TOKIO/LONDON, 23. oktobra 2008. (Beta-AP-Rojters) - Berzanski indeksi u Aziji ponovo danas beleže pad sledeći značajno poniranje vrednosti akcija na njujorškom Vol Stritu (Vall Steet) u sredu. Indeks tokijske berze Nikei na pocetku poslovanja je pao 7 odsto, da bi se zatim nešto oporavio. Nikei...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.