Nova kriza? Ukoliko to ne uradi, biće mu oduzeta imovina

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 18:03

Nova kriza? "Ukoliko to ne uradi, biće mu oduzeta imovina"

Državna tužiteljka iz Njujorka Leticija Džejms saopštila je da će zapleniti imovinu Donalda Trampa ako ne bude platio kaznu od 454 miliona dolara po presudi.

Ona je rekla američkoj televiziji Ej-Bi-Si da "ako on nema sredstava da plati kaznu tražićemo mehanizme za izvršenje presude i tražićemo od sudije da zapleni njegovu imovinu".

Sud u Njujorku je 16 februara doneo presudu da je Donald >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tramp godinama lagao o svom bogatstvu dok je gradio imperiju nekretnina koja ga je dovela do slave i na kraju do Bele kuće. Tramp oštro negira te navode i najavio je da će se žaliti na tu presudu.

Džejmsova nije precizirala za Ej-Bi-Si koju Trampovu imovinu bi država mogla da zapleni, iako je napomenula da se njena kancelarija nalazi preko puta poslovne zgrade u vlasništvu Trampa na Donjem Menhetnu koja je bila predmet nekih od optužbi za prevaru u njenoj tužbi.

Tramp može izbeći zaplenu imovine o bude imao dovoljno novca da plati ceo iznos novčane kazne plus kamatu.

Tramp je prošle godine tvrdio da ima oko 400 miliona dolara novca u rezervi za potrebe plaćanja njegovih sudskih kazni. Ostatak njegove neto vrednosti, za koju kaže da je nekoliko milijardi dolara, vezan je za golf terene, nekretnine i drugu imovinu.

Koliko tačno novca Tramp ima nije jasno jer većina informacija o njegovim finansijama dolazi od samog Trampa za koje se kaže da su nepouzdani.

S obzirom da je Tramp obećao da će uložiti žalbu, malo je verovatno da će morati da plati kaznu ili da se suoči sa mogućnošću da mu se zapleni imovina, a ako sud prihvati žalbu, možda neće morati ništa da plati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.