Normalizuje se život u Njujorku

Izvor: Prva.rs, 27.Jan.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizuje se život u Njujorku

Vlasti NJujorka ukinule su zabranu putovanja pošto se očekuju bolji vremenski uslovi, dok je dalje ka severu Boston i dalje zatvoren, s obzirom na snežne nanose i jak vetar u državi Masačusets.

Meteorolozi su u prvi mah upozorili da bi snežna oluja mogla da bude istorijska, sa vetrovima brzine uragana i snežnim nanosima do čak tri metra visine, preneo je AP.

Rano jutros, oni su, međutim, ublažili prognoze, navodeći da se najgore vremenske prilike očekuju u Bostonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i oblasti severoistoka Nove Engleske, ali ne tako dramatične kao što je izvorno prognozirano.

Meterolog Nacionalne meteorološke službe za NJujork Geri Satkovski izvinio se građanima preko Tvitera zbog pogrešne prognoze, javio je CBS.

Gradonačelnik NJujorka Bil de Blazio reagovao je na kritike da su zvaničnici tog grada preterano reagovali na opasnost od snežne oluje.
"Ovo je scenario bolje sprečiti, nego lečiti. Učinili smo ono što je bilo neophodno da bi svi bili bezbedni", rekao je de Blazio za CNN.

U NJujorku je jutros bilo neuobičajno tiho, bez aviona na nebu i podzemnog metroa.

Slab sneg padao je u centru Menhetna dok je nekoliko vozila gradskih službi promicalo pustim ulicama.

Više od 7.000 letova ka i sa severoistočne obale SAD je u ponedeljak otkazano, škole i preduzeća su ranije zatvoreni, kao i vladine kancelarije.

Kupci su preplavili supermarkete i gurali se za preostale namirnice. Brodvej je utonuo u mrak.

Gradonačelnik NJujorka pozvao je građane da ostanu u kućama.

U NJu Džersiju je sneg prekrio puteve, a neki poslovni objekti poput prodavnica i benzinskih pumpi ostali su bez struje.

Kako se olujni sistem pomerao kao severozapadu, vremenski uslovi su se brzo popravljali, a zabrana putovanja je prepodne ukinuta u Nju DŽersiju i Njujorku.

Snežnom olujom najteže je pogođena država Masačusets, gde bi u većini mesta, visina snežnog pokrivača mogla da dosegne ili premaši pola metra, što ovu oluju čini jednom od najgorih koja je pogodila tu državu.

Stanovnici duž obale, posebno u Kejp Kodu, spremni su na mogućnost poplava.

Meteorolozi očekuju da će se sneg i jak vetar nastaviti tokom dana, a da će tokom noći oslabiti, naveo je BBC.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.