Njujorška policija uhapsila 40 članica ženske bande Nevaljale barbike

Izvor: Blic, 13.Dec.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujorška policija uhapsila 40 članica ženske bande "Nevaljale barbike"

Policija Njujorka uhapsila je 40 članica ženske bande "Nevaljale barbike", ogranka veće grupe pod imenom "Trinitarios" koja je operisala po Bronksu, zbog višestrukih ubistava i drugih zločina. Policija hapsi muške članove bande "Nevaljale barbike"

U toku je istraga vezana za devet ubistava i 24 pokušaja ubistva uglavnom članova suparničkih bandi u Bronksu i obližnjem Jonkersu.

Rejmond Keli, komesar njujorške policije kaže da je grupa Trinitarios na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svom vrhuncu imala 100 članica.

- Nije nas iznenadila činjenica kad smo otkrili šta su sve Trinitarios radile po Bronksu. Možda je to znak da živimo u vreme kada pol nije prepreka da se počini ubistvo, pljačka ili neki drugi zločin - rekao je Keli.

Vođa bande Marija Mehija osumnjičena je za ubistvo nožem člana čuvene bande Krips u "mekdonaldsu" 2005. godine. Ova 24-godišnjakinja je takođe optužena da je pucala na žrtvu pljačke ispred meksičkog restorana iste godine.

Istraga vezana za bandu Trinitarios je dovela do hapšenja 119 osoba u Bronksu i na Menhetnu od 2009. godine do danas.

Ulice pretvaraju u streljane kad im se neko zameri

Federalna tužiteljka Prit Brahara kaže da ove bande pretvaraju ulice u “streljanu” ukoliko bilo ko od njihovih članova prekrši neko pravilo u dilovanju droge ili oružja.

- Niko od nas ne želi da se vratimo makar i korak nazad u '90-e, kada su vođeni ratovi bandi - upozorila je Brahara.

Gradske vlasti kažu da su uspešni u borbi sa kriminalom, i da je broj oružanih napada u Bronksu opao za šest, a broj ubistava za 23 procenta u odnosu na prošlu godinu.

Povezane vesti: Amerikanci uhapsili osumnjičenog ratnog zločinca iz BiH Uhapšen zbog pokušaja napada na zgradu Federalnih rezervi Njujorška policija hapsi "ogorčene" na godišnjicu pokreta "Okupirajmo Volstrit" Bivši član uprave "Agrobanke": Krupni igrači su na slobodi Poljska: Uhapšena 42 pripadnika bandi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.