Njujork u crnom: Nema mesta u mrtvačnicama i krematorijumima

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 17:56

Njujork u crnom: Nema mesta u mrtvačnicama i krematorijumima

Njujorški krematorijumi rade produženo, tokom noći, a država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule.

Grad Njujork sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države.

Epidemija koronavirusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već sada imaju pune ruke posla.

Do sada je od posledica kovida 19 samo u gradu Njujorku preminulo oko 1400 ljudi, prenose agencije.

Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujorčana je izabrala kremaciju umesto sahrane, ali najnaseljeniji američki grad ima samo četiri krematorijuma, pa pogrebna preduzeća upozoravaju da se na kremacije duže čeka. "Frižideri za pokojnike su prepuni, ne mogu da primim više od 40 tela", kaže Endru Nimo, menadžer jednog pogrebnog preduzeća.

Ova situacija pogađa i njujorške bolnice, koje sporije oslobađaju svoje mrtvačnice, jer porodice pokojnika moraju duže da čekaju na termin za kremaciju ili sahranu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KORONA KOSI NJUJORČANE: Pogrebne službe pod pritiskom, ne stižu da prime MRTVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020

Njujorški krematorijumi rade produženo, tokom noći, država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule, a grad Njujork sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države...Epidemija korona virusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.