Njujork u Beogradu

Izvor: S media, 05.Okt.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork u Beogradu

Njujorška dizajnerka Patriša Fild biće glavni gost na otvaranju predstojećeg 17. Jakobs fešn selekšna, koji počinje 11. oktobra

Fildova je poznata po kostimima za film „Seks i grad", a posle njene uvodne reči biće prikazana revija Ivane Sert, naše dizajnerke koja živi u Turskoj, koja je sa Patrišom radila kupaće kostime za drugi deo popularnog filma o četiri Njujorčanke.

Patrišu Fild prati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << glas jednog od vodećih modnih vizionara svetskih razmera. Za svoj rad je nagrađivana više puta, a ima i sopstvenu modnu marku. Tokom svog višegodišnjeg rada dobijala je pohvale stručne kritike. Svojim kreacijama kostima za seriju „Seks i grad" podigla je standarde televizijskog glamura, uspostavila novi stil oblačenja američke žene i pokrenula čitav modni pokret u svetu.

Karijeru je započela otvaranjem butika sa sopstvenim kreacijama na Menhetnu 1966. Tokom 40 godina ovaj kreativni kutak postao je modno utočište za slavne i poznate ličnosti. Njen stil postao je definišući faktor urbanog, svetlucavog, glamuroznog noćnog života Njujorka. Pomogla je lansiranje mnogih mladih kreativnih dizajnera i stilista. Otvorila je još dva butika na Menhetnu i oformila „Patriša Fild onlajn butik".

Pored „Seksa i grada", Patriša ima impresivnu listu projekata na televiziji i filmu, između ostalog radila je i za „Crime Story", „Spin siti", „Hope and Faith", „Six Degrees", „Cashmere Mafia", „Ružna Beti". Filmovi na kojima je radila su „Miami Rhapsody", „The Substitute", „Dear Diary", „Đavo nosi pradu", „Confešions of a Shopaholic" i naravno „Seks i grad".

Osim odeće, Patriša Fild dizajnira obuću, asesoare i gedžete za poznate kuće i brendove. Broj nagrada koje je dobila tokom karijere je impozantan. Godine 1989. dobila je Emija za kostime u mini seriji i filmu „Mother Goose Rock and Rhyme". Dobila je i dva Emija za rad na kostimima u seriji „Seks i grad". Uručena joj je nagrada za stilistu godine, nagrada „Albert Ajnštajn" za inovacije, nagrada za modne detalje Modnog saveta, četiri Gild nagrade za dizajnera kostima za izvrsne modne kreacije za serije „Seks i grad" i „Ružna Beti".

Izvor: Press Online

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.