Njujork tajms započeo kampanju protiv Trampa, koja mu se neće nimalo svideti. Sve počinje večeras na dodeli Oskara (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork tajms započeo kampanju protiv Trampa, koja mu se neće nimalo svideti. Sve počinje večeras na dodeli Oskara (VIDEO)

Redakcija Njujork tajmsa saopštila je da će tokom dodele Oskara večeras u Los Anđelesu emitovati reklamu pod nazivom "Istina je teška", nekoliko dana pošto je novinarima tog lista bilo zabranjeno prisustvo jednoj konferenciji za novinare u Beloj kući.

U reklami od 30 sekundi čuće se glasovi iz raznih vesti u kojima se pominju rečenice sa rečju "istina", kao "istina je da je naš narod podeljen više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ikada" ili "istina je da su mediji nepošteni".

To će biti prva televizijska reklama Njujork tajmsa od 2010. godine.

Reklama se završava rečenicama: "Istina je teška. Istinu je teško pronaći. Istinu je teško znati. Istina je potrebnija nego ikada".

Spot koji je postavljen na Jutjubu gledalo je 1,5 miliona ljudi od premijernog prikazivanja u četvrtak.

Foto: Tanjug / AP

Biće prikazan i na televiziji Ej-Bi-Si koja tradicionalno svake godine uživo prenosi svečanu dodelu Oskara, nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Novinari Njujork tajmsa, Los Anđeles tajmsa i Si En En-a (CNN) nisu mogli da prisustvuju neformalnom brifingu u Beloj kući jer je portparol Šon Spajser ograničio broj novinara.

Glavni američki mediji osudili su kao "neprihvatljivu" i "uvredljivu po demokratske ideale" ovu odluku Bele kuće.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs/Beta)


Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.