Njujork tajms: Kinezi razbili špijunske operacije CIA

Izvor: B92, 21.Maj.2017, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork tajms: Kinezi razbili špijunske operacije CIA

Vašington -- Kineska vlada "sistematski je radila na razbijanju" špijunskih operacija CIA u Kini počev od kraja 2010. godine, objavio je "Njujork tajms".

Američki list prenosi da su kineske vlasti ubile ili zatvorile najmanje desetak izvora CIA u naredne dve godine.

Prema rečima 10 bivših i sadašnjih američkih zvaničnika, koji su želeli da ostanu anonimni, ovo obaveštajni upad je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najgorih tokom više decenija, prenosi AP.

"Njujork tajms" navodi da američke obaveštajne i bezbednosne agencije nastoje da smanje štetu, ali se ne slažu oko toga kako je došlo do razbijanja mreže.

Neki istražitelji su uvereni da je u samoj CIA postojale "krtice", dok drugi veruju da su Kinezi hakovali tajni sistem CIA korišćen za komunikaciju sa njenim stranim izvorima.

CIA nije želela da komentariše ove navode.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njujork tajms: Kinezi razbili špijunske operacije CIA

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2017

Kineska vlada "sistematski je radila na razbijanju" špijunskih operacija CIA u Kini počev od kraja 2010. godine, objavio je "Njujork tajms"...Američki list prenosi da su kineske vlasti ubile ili zatvorile najmanje desetak izvora CIA u naredne dve godine...Prema rečima 10 bivših i sadašnjih američkih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.