Njujork pozvao svo medicinsko osoblje na mobilizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2020, 19:25

Njujork pozvao svo medicinsko osoblje na mobilizaciju

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je danas uputio poziv na opštu mobilizaciju medicinskih radnika, ocenjujući da je gradu potrebno dodatnih 45.000 profesionalaca za borbu s koronavirusom koji se velikom brzinom proširio gradom.

"Lekari, medicinski tehničari, specijalisti za disajne organe... svi oni koji već nisu u borbi: potrebni ste nam. Potrebno nam je da se 45.000 zdravstvenih radnika uključi u borbu u aprilu i maju da bismo ovo prevazišli", rekao je demokrata de >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Blazio u snimku objavljenom na Tviteru.

Gradske vlasti su sinoć poslale poruku na telefona svih Njujorčana da bi pozvali zdravstvene radnike da se dobrovoljno prijave na sajtu posvećenom borbi protiv virusa.

U Njujorku je do sada potvrđeno više od 57.000 zaraženih, a preminulo ih je više od 1.800, od čega 305 samo u petak.

Savezna država Njujork je novi epicentar pandemije s više od 113.000 zaraženih, gotovo kao u Italiji i Španiji, zemljama koje su pretrpele najveće gubitke života.

Da bi izbegle takvu situaciju, njujorške vlasti su se angažovale na jačanju medicinskih kapaciteta.

U konferencijskim centrima na Menhetnu i u Central parku su postavljene poljske bolnice a brod-bolnica s hiljadu kreveta je nedavno pristao u gradu.

Međutim, prema rečima de Blazija i guvernera Endrua Kuoma, bolnicama preti manjak ljudstva i respiratora.

Gradonačelnik je ocenio da će gradu biti potrebno još 2.500 do 3.000 respiratora, ali i da oni neće stići još najmanje nedelju dana. Kuomo je u petak potpisao naredbu o rekviriranju aparata iz sprivatnih ustanova da bi se stavile na raspolaganje državnim bolnicama.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.