Njujork ograničio brzinu vozila na 40 kilometara na sat

Izvor: BKTV News, 08.Okt.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork ograničio brzinu vozila na 40 kilometara na sat

Gradsko veće Njujorka je donelo propis o smanjenju maksimalno dopuštene brzine motornih vozila u većini ulica na 25 milja (40 kilometara) na sat.

Sadašnje ograničenje brzine je 30 milja (48 kilometara) na sat.
Ta promena, kao deo programa gradonačelnika Bila de Blasia da smanji broj saobraćajnih nesreća u kojima ginu pešaci, stupa na snagu 7. novembra.
Novo ograničenje će važiti u svim ulicama u kojima nisu postavljeni saobraćajni znaci ograničenja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << brzine.
Zvaničnici kažu da je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama poslednjih nekoliko godina u Njujorku porastao za oko 15 odsto.
Blasio je pokrenuo inicijativu nazvanu „Nulta vizija“ čiji je cilj da u potpunosti eliminiše pogibije u saobraćajnim nesrećama.
Izvor: Slobodna Evropa
The post Njujork ograničio brzinu vozila na 40 kilometara na sat appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork ograničio brzinu vozila na 40 km

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 07:07

Gradsko veće Njujorka je donelo propis o smanjenju maksimalno dopuštene brzine motornih vozila u većini ulica na 25 milja (40 kilometara) na sat...Sadašnje ograničenje brzine je 30 milja (48 kilometara) na sat...Ta promena doneta u utorak, kao deo programa gradonačelnika Bila de Blasia da smanji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.