Njujork je po energiji i karakteru veoma sličan Beogradu!

Izvor: Prva.rs, 22.Maj.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Njujork je po energiji i karakteru veoma sličan Beogradu!"

-U panoramu Njujorka bi stalo sigurno pet Čikaga.

-Muzika u metroima je vrhunska i moraš da imaš dozvolu od grada da bi svirao. Po metroima je stalno gužva, tako da tehnike laktanja na Zelenjaku dobro dođu u Njujorku.
-Nikad vise ružnijih cipela i patika nisam videla na ženama, od Keri Bredšo ni traga ni glasa!
-Za adrenalin, dovoljno je da zujiš po gradu. Njujorčani zrače samopudzanjem, širinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ekscentričnošću i drčnošću. Od brzine življenja izraste ti treća noga, druga glava i jos po koja ruka, a osmeh se hirurški skida. Grad je k’o stvoren za samce, nikad nisi sam, svi su neposredni, otvoreni i slobodni.
-Ulična hrana je popularna kao u Beogradu, ima je na svakom ćošku. Najčudnije na šta sam naišla su pohovani Oreo cookies. Naći će se za svakog po nešto, cene idu od četiri dolara pa naviše, a hot dog se ne preporučuje. Restorani su skupi ali vredi otići u neki, kuhinja je šarolika i prvoklasna. Cena prosečne porcije je oko 20-30 dolara. Časa vina ide od 10 pa naviše.
-Taksi je iznenadjujuće jeftin u odnosu na sve ostalo.
-Ako donirate pare u Metropoliten muzej, makar i jedan dolar, to će vam biti ulaznica.
-Svako treba da: peške pređe Bruklinski most; da iznajmi bicikl u Central parku; da se prošeta High Line-om i Čelzi marketom; da legne na travu u Bryant parku, da obidje SOHO.
-Ukoliko vam se ne čeka sat i po u redu za Empire State Building i ne daje 40 dolara za kartu, idite na 35 sprat hotela Mandarin Oriental.
Kafa će vas koštati tamo devet dolara, ali je pogled na Osmu aveniju i Central park spektakularan.  
-U hotelu New Yorker možete videti mini izložbu o Tesli i njegovim stvarima iz hotela.
-Na univerzitetu Kolumbija se nalazi zgrada Mihajla Pupina, odsek za fiziku, gde se viori i naša zastava. Nedaleko od kampusa se nalazi  dragulj, ogromna katedrala Sv. Jovana iz 1890. i jedna od lepših fontana Peace Fountain.
-Sa ponosom mogu da kažem da sam se jedino tamo osetila kao kod kuće, Njujork je po energiji i karakteru veoma sličan Beogradu, samo na steroidima.

Pročitajte i:
U Torontu jedu bavarske ćurose koje prave Kinezi, ne beže kad ti udare kola, a Srbi još nisu otvorili splav!  
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.