Njujork i Singapur najskuplji gradovi za život na svetu u 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 14:56

Njujork i Singapur najskuplji gradovi za život na svetu u 2022.

Njujork i Singapur dele prvo mesto na vrhu liste nasjkupljih gradova na svetu u 2022, a prošlogodišnji lider Tel Aviv sada je na trećem mestu.

Njujork i Singapur nalaze se na vrhu liste pre svega zbog udvostučenih cena energenata u velikim gradovima, pa su tako i Moskva i Sankt Petersburg napredovali za 88 mesta, prenosi britanski Gardijan.

Jačanje valute jedan je od faktora koji je uticao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na skok gradova na listi, pa su tako šest od osam najvećih skokova zabeležili američki gradovi predvođeni Atlantom, pošto je američki dolar naglo ojačao u odnosu na skoro sve svetkse valute.

S druge strane, gradovi u zemljama gde su valute zabeležile pad, pale su i na listi, pa su tako Tokio i Osaka pali sa 13. i 10. mesta 2021. na 37, odnosno 43.

Pozivajući se na istraživanje Obaveštajne službe magazina Ekonomist, Gardijan prenosi da su Stokholm i Luksemburg zabeležili najveći pad na listi, kao i da su Damask u Siriji i Tripoli u Libiji na samom dnu liste od 172 grada koji su uključeni u istraživanje.

„Ukoliko rat u Ukrajini ne eskalira, predviđamo da će cene hrane, energenata i sirovina poput metala najverovatnije naglo pasti 2023. godine u odnosu na tekuću godinu, što može usloviti i pad životnih troškova u gradovima'', navodi se u tom istraživanju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljena lista najskupljih gradova: Prošlogodišnji lider sada tek na trećem mestu

Izvor: B92, 01.Dec.2022

Njujork i Singapur dele prvo mesto na vrhu liste najskupljih gradova na svetu u 2022, a prošlogodišnji lider Tel Aviv sada je na trećem mestu...Njujork i Singapur nalaze se na vrhu liste pre svega zbog udvostučenih cena energenata u velikim gradovima, pa su tako i Moskva i Sankt Petersburg napredovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.