Njujork: Nema više tetovaža za ljubimce

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Nema više tetovaža za ljubimce

Izgleda da je tetoviranje ljubimaca postalo veliki hit u Njujorku, ili barem dovoljno popularno da grad donese zabranu njihovog tetoviranja, prenosi Newser.

Pored tetovaža, zabranjeni su i pirsinzi, sudeći po predlogu podnetom 2011. godine. Ovaj potez donekle su izazvali i mačići sa pirsinzima koji su bili nuđeni na prodaju putem interneta.

Guverner Endrju Kuomo trebalo bi da potpiše ovaj predlog kako bi postao zakon, a jedini vid tetoviranja dozvoljen je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u slučaju da se radi o formi identifikacije, iako se čipovanje spominje kao alternativa od strane zagovornika prava životinja.

Ovakav vid tetoviranja moći će da sprovede samo sertifikovani veterinar.

Foto: Image courtesy of Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.