Njujork Jenkis najskuplji sportski brend sveta

Izvor: RTS, 23.Okt.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork Jenkis najskuplji sportski brend sveta

Američki bejzbol klub Njujork Jenkis najskuplji je sportski brend u svetu i procenjuje se na 661 miliona dolara. Na listi je najviše fudbalskih klubova a najskuplji fudbalski brend u svetu je Real Madrid.
Ubedljivo prvi na listi najskupljih sportskih brendova sveta je bejzbol klub Njujork Jenkis,  drugoplasirani je košarkaški NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ligaš Los Anđeles Lejkers sa sumom od 521 miliona, dok treće mesto zauzima član profesionalne lige američkog fudbala (NFL) Dalas Kaubojs sa 497 miliona dolara.

Interesantno je da su među deset klubova samo četiri iz Evrope i to sve fudbalski klubovi. Fudbal je i najzastupljeniji sport, dok su bejzbol, američki fudbal i košarka ravnopravno zastupljeni sa po dva kluba, objavio je poslovni magazin Forbs na svom sajtu a prenosi Tanjug. 
Najskuplji fudbalski brend u svetu je Real Madrid, koji zauzima peto mesto na listi i procenjuje se na 464 miliona dolara, a prate ga Mančester Junajted (446) i Barselona (437).

Lista 10 najskupljih sportskih brendova:
1. Njujork Jenkis (SAD, bejzbol) - 661 miliona dolara
2. Los Anđeles Lejkers (SAD), košarka) - 521
3. Dalas Kaubojs (SAD, američki fudbal - 497
4. Nju Ingland Patriots (SAD, američki fudbal) - 465
5. Real Madrid (Španija, fudbal) - 464
6. Mančester Junajted (Engleska, fudbal) - 446
7. Barselona (Španija, fudbal) - 437
8. Bajern Minhen (Nemačka, fudbal) - 375
9. Los Anđeles Dodžers (SAD, bejzbol) - 373
10.Njujork Niks (SAD, košarka) - 361
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.