Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2016, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Evakuacija na aerodromu poslije lažne vijesti o pucnjavi

NJUJORK - Međunarodni aerodrom "Džon Ficdžerald Kenedi" u Njujorku danas je ponovo otvorio dva terminala, koja su evakuisana nakon lažne vijesti da je na tom području bilo pucnjeva iz vatrenog oružja.

"Ej-Bi-Si njuz" navodi da je malo iza ponoći po američkom vremenu njujorška policija objavila da je na terminalima sve provjereno i utvrđeno da nije bilo pucnjave.

"Do sada nisu pronađene bilo kakve čaure od metaka, ili drugi dokazi da su pucnjevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ispaljeni.Terminal je evakuisan iz predostrožnosti... Znatne snage policije prisutne su na aerodromima ''Dž-Ef-Kej'' i ''La Gvardija''. Istraga se nastavlja", navele su američke vlasti u saopštenju koje prenosi AFP.

Agencija navodi da je zbog lažne uzbune na terminalima jedan i osam došlo do paničnih scena, masovne evakuacije i velikih kašnjenja u aviosaobraćaju.

"Lezite na zemlju! Mičite se, mičite, mičite!", vikali su policajci koji su branili putnicima da razgovaraju telefonom ili snimaju to što se dešava, a jedan čovek je uhapšen pošto je pokušao da uslika scene haosa.

Američka Federalna administracija za avijaciju je saopštila da je iz "bezbednosnih" razloga privremeno važila zabrana poletanja i sletanja letelica.

Novinar AFP navodi da je bio među putnicima koji su sat i po vremena proveli na pisti čekajući da se situacija razjasni.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.