Njujork: Dvoje poginulih i petoro povređenih u udesu; Nema dokaza o terorističkom aktu

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 15:22

Njujork: Dvoje poginulih i petoro povređenih u udesu; Nema dokaza o terorističkom aktu

Saobraćajna nesreća u Njujorku, u kojoj su dve osobe poginule, a pet povređeno, nije bila slučaj terorističkog napada, potvrdila policija Njujorka.

Do sudara je došlo u ponedeljak oko 12:50 u blizini pešačkog prelaza, dok su posetioci koncerta napuštali mesto događaja. Tom prilikom je automobil marke "Ford ekspedišn" udario u drugo vozilo marke "Micubiši autlender", dok je izlazio sa parkinga u blizini Kodak centra u Ročesteru.

"Od siline sudara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva vozila su prošla kroz grupu pešaka koji su se nalazili na pešačkom prelazu, a zatim udarila u još dva vozila", izjavio je šef gradske policije Dejvid Smit.

Muškarac koji se automobilom zabio u drugo vozilo tokom novogodišnjeg koncerta u Ročesteru, u američkoj saveznoj državi Njujork, preminuo je.

"Nismo otkrili nijednu informaciju koja bi nas navela na to da verujemo da su akcije osumnjičenog motivisane bilo kojim političkim ili socijalnim predrasudama", rekao je šef policije Ročestera Dejvid Smit, prenosi CNN. Da slučaj nema veze sa terorizmom, potvrdio je i šef Federalnog istražnog biroa (FBI) za Ročester Džeremi Bel. "Nije pronađena veza sa terorizmom. Operativna grupa FBI-a za borbu protiv terorizma istražuje incident, ali to nije ništa neobično", rekao je Bel.

Policija je navodno pronašla oproštajnu poruku i dnevnik koje je osumnjičeni ostavio u hotelskoj sobi, prenosi američka televizija.

Osumnjičeni se zabio u drugi automobil koji je izlazio sa obližnjeg parkirališta, a usled siline sudara, vozila su udarila u grupu ljudi na pešačkom prelazu.

Vatrogascima je trebalo skoro sat vremena da ugase požar koji je nastao nakon sudara, a pripadnici vatrogasne službe kasnije su pronašli najmanje 10 kanistera sa benzinom u i oko vozila kojim je upravljao osumnjičeni, naveli su iz policije.

Dvojica putnika u "Micubiši autlenderu" su poginula, a vozač je prevezen u lokalnu bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, rekao je načelnik. Vozač "Ford ekspedišna" je, sa povredama opasnim po život, prevezen u bolnicu, kao i tri povređena pešaka, od kojih je jedan bio u životnoj opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.