Nikad nisam znao da igram odbranu

Izvor: B92, 03.Jan.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikad nisam znao da igram odbranu"

Košarkaš Njujork Niksa Amare Stodemajer izjavio je da nema ništa protiv da bude rezerva u timu, ali pod uslovom da njegov tim uvek pobeđuje.

31-košarkaš je u utorak u porazu od Portland Trejlblejzersa rezultatom 105:100 odigrao prvu utakmicu ove sezone posle operacije kolena kojoj je bio podvrgnut u predsezoni. Takođe, to je bio prvi put da je krilni centar bio van startne petorke još od 4. novembra 2006. godine, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastupao za Finiks Sanse.

Od tada je odigrao 417 utakmica kao starter, da bi u utorak bio na klupi.

“Već mi se dešavalo ovo. 2006. godine sam se oporavio od teške povrede i u igru sam sa klupe ulazio nekoliko nedelja, a onda sam se vratio u svoj ritam i formu u kojoj sam bio pre povrede”, rekao je Stodemajer, “Nadam se da će i sada tako biti, mada, ako tim pobeđuje, meni nije problem da ne budem stalno u igri.”

Iskusni 211 centimetara visoki krilni centar osvrnuo se i na činjenicu da sada u timu ima posebnog trenera sa kojim vežba odbranu, i da pre nije znao da igrao dobro u defanzivi.

“Mislim da će mi dosta pomoći to što sam počeo da radim sa trenerom za odbranu po prvi put u karijeri. Nikad me niko nije učio kako se igra pravilna odbrana, a sada imam čoveka koji će me svemu naučiti, i stvarno sam presrećan zbog toga”, zaključio je Stodemajer.

Stodemajer je član Njujork Niksa od 2010. godine, a pre toga igrao je za Finiks Sanse od 2002. Sa reprezentacijom SAD osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.