Nikad dosta - hoćemo li dobiti i kineski Siti?

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad dosta - hoćemo li dobiti i "kineski Siti"?

Imperija se širi.

Mančester siti je u vlasništvu Siti grupacije koja ima ogranke širom sveta.

Njujork, Melburn, Đirona su samo neki od njihovih centara sa predstavništvom u Mančesteru.

Prema najnovijim navodima iz Kine, Siti grupacija je kupio jedan klub u toj zemlji i on će nastupiti u nekom od profesionalnih rangova, prvoj ili drugoj ligi.

Tim će biti stacioniran u Čengduu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << po mnogima najbitnijem gradu u zapadnoj Kini gde se nalaze samo tri kluba iz prve dve lige.

Za tri nedelje biće gotova sva fudbalska takmičenja u ovoj sezoni, pa je i to jedan od razloga što informacija još uvek nije izašla u javnost.

Ova mogućnost je najavljivana godinama, kineski predsednik Si Đinping je posetio Mančester kako bi razgovarao i o opciji da Siti uloži u njegovu zemlju.

Čajna sports medija je 2015. godine kupila 13 posto akcija Siti grupe za 400 miliona dolara, pa je ovo samo logičan sled događaja.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.