Nije Fil Džekson!

Izvor: Mondo, 12.Nov.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije Fil Džekson!

Los Anđeles Lejkersi potpisaće četvorogodišnji ugovor sa Majkom D'Antonijem, nekadašnjim trenerom Finiksa i Njujorka.

Dogovor Lejkersa i D'Antonija (61), da dođe na mesto smenjenog Majka Brauna, potvrdio je trenerov agent Voren Legari.

Vest da su pregovori sa legendarnim Filom Džeksonom (67) "pukli" i da će se trofejna franšiza okrenuti drugom rešenju, prvi je u noći između nedelje i ponedeljka objavio "Los Anđeles Tajms".

Čelni ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Lejkersa, navodno, nisu mogli da "progutaju" Džeksonove zahteve, kako finansijske (10-15 miliona dolara po sezoni), tako i one vezane za upliv u donošenje odluka, odnosno potrebu da zbog narušenog zdravlja ne putuje na pojedina gostovanja, već da ekipu tada vodi pomoćni trener, kojeg bi imenovao on.

D'Antoni je nedavno obavio operaciju kolena, pa će v.d. glavnog trenera u narednih nekoliko utakmica ostati Berni Bikerstaf. Lejkersi su pod njegovim vođstvom već slavili pobede nad Golden Stejtom i Sakramentom, kao domaćini.

Majk D'Antoni ponovo će uspostaviti saradnju sa plejmejkerom Stivom Nešom, sa kojim je u Finiksu pet sezona negovao atipičan stil košarke, sa puno improvizacije, trčanja i brzim završetkom napada.

Trenersku karijeru počeo je u Italiji, gde je dugo boravio i kao igrač. Vodio je Olimpiju iz Milana (sadašnji Armani) i Beneton, a u NBA ligi Denver, Portland, Finiks i Njujork.

Letos je bio asistent Majka Kžiževskog u reprezentaciji SAD, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.