Nešto čudno se dešava na nebu iznad Njujorka?

Izvor: B92, 28.Dec.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nešto čudno se dešava na nebu iznad Njujorka?

Eksplozija transformatora u električnom pogonu u Njujorku obasjala je tokom noći u petak nebo iznad Njujorka čudnim pulsirajućim plavim svetlom, izazvala više prekida struje, odložila letove i podstakla lavinu viceva na društvenim mrežama o invaziji vanzemaljaca.

Eksplozija je izazvala kratak požar u pogonu elektrokompanije Kon Edison na Kvinsu, nije bilo povređenih, a spektakularno je osvetljeno njujorško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nebo što je podstaklo nalet onlajn komentara.

Poremećena je podzemna železnica u tom kvartu, na kratko izazvan prekid rada na aerodromu LaGvardija, gde je bila u prekidu struja.

Guverner Njujorka Endru Kuomo rekao je da se radi o velikom električnom kvaru u podstanici duž Ist Rivera, blizu zatvorskog kompleksa na ostrvu Rajkers i malog zaliva preko puta aerodroma LaGvardija.

Struja je ponovo uglavnom proradila do 23 sata sinoć po lokalnom vremenu (5.00 u petak po centralnoevropskom vremenu) na aerodromu i nastavljen je redovan saobraćaj.

Svetla su izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama i nekoliko očevidaca objavilo je slike i video snimke jakog plavog bljeska koji je ispunio noćno nebo.

Čuvena silueta Menhetna s mostovima preko Ist Rivera odjednom se ocrtala ispred pulsirajućeg svetla.

Ljudi su se odmah okrenuli društvenim mrežama da saznaju šta se desilo i da podele mišljenje o onome što su videli i stubovima dima koji izlaze iz transformatora.

"Bilo je potpuno mračno napolju i odjednom se cela strana istočnog neba osvetlila i menjala boje, to je trajalo nekoliko minuta," rekla je Madlen Rivs iz Njujorka.

Neki su se pitali da li se radi o invaziji iz svemira.

"Nešto ludo se dešava na nebu iznad Menhetna", napisao je sociolog s Njujork univerziteta Erik Klinberg na Tviteru, ispod video snimka bleštećeg neba.

Portparol gradonačelnika Njujorka Bila de Blazija Erik Filips je u tviter poruci napisao da su svetla izazvana "eksplozijom transformatora, ne vanzemaljcima".

Kompanija Kon Edison je preko Tvitera sinoć napisala da je došlo do kratkog električnog kvara na podstanici u Astoriji što je izazvalo pad u prenosu struje u toj oblasti. Kompanija je navela da su ponovo uspostavljene glavne prenosne linije tokom večeri i da se istražuje uzrok kvara.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.