Nedelja je dan D

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nedelja je dan D"

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio zatražio je danas od američke administracije više medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa.

Tom prilikom je istakao da će broj preminulih u tom gradu, epicentru epidemije u SAD, rasti ako pomoć ne stigne do nedelje.

De Blasio, koji se pridružio velikom broju zvaničnika koji su nezadovoljni načinom na koji Vašingtona reagovao na krizu, govorio je u trenutku kada je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njujoršku luku uplovio brod-bolnica ratne mornarice sa 1.000 kreveta.

Na brodu će biti lečeni pacijenti koji nisu oboleli od korona virusa, uključujući one kojima treba operacija ili su u kritičnoma stanju, prenosi Rojters.

"Ako ne budemo dobijali dosledniju saveznu pomoć u rastućoj krizi, postoji opasnost da počnemo da gubimo živote koje smo mogli da spasemo. Nedelja je dan D, treba nam pomoć do nedelje", istakao je De Blasio.

Bolnnice u Njujorku prepune su zaraženih korona virusom.

U državi Njujork je zabležena skoro polovina od 141.883 potvrđena slučaja u SAD i više od trećine od 2.477 preminulih širom zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.