Napredak u borbi protiv terorizma moguć je samo kroz blisku saradnju

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak u borbi protiv terorizma moguć je samo kroz blisku saradnju

Rusija se solidariše sa Velikom Britanijom u borbi protiv terorizma, ali to može da se postigne samo putem bliske saradnje, izjavio je Dmitrij Peskov.

„Napredak u borbi protiv terorizma moguć je samo kroz blisku saradnju, to je apsolutno jasno. Naravno, mi duboko saosećamo sa Britancima, solidarišemo se sa njima u borbi protiv terorizma. Ali, nažalost, nijedna zemlja sada nije sigurna da se takva tragedija neće ponoviti“, rekao je Peskov.

„Čak i pre napada na (kule) bliznakinje u Njujorku, kada se na Kavkazu, u Rusiji, i dalje vodio rat protiv terorista, već tada je Putin govorio o potrebi za maksimalno bliskom saradnjom zemalja u borbi protiv terorizma. To je bilo 2000. godine na samom početku Putinovog mandata. Upravo tada je predsednik upozoravao na flertovanje sa teroristima, upozoravao na pružanje bilo kakve pomoći teroristima, ističući da će na kraju terorizam, koji nema ni versku ni etničku pripadnost, napadati sve bez razlike. Aktuelnost tog stava vidimo danas. Vidimo da nijedna zemlja ne može da se osigura od terorističkih napada i ne može da bude u potpunosti efikasna u borbi protiv terorizma“, istakao je Peskov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.