Najveća zaplena oružja u istoriji Njujorka

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća zaplena oružja u istoriji Njujorka

Američka policija otkrila je grupu švercera vatrenog oružja koji su koristili međugradske autobuse za dostavu naoružanja u Njujork. Agencija AP javila je da je uhapšeno 19 ljudi i da se sumnja da je u proteklih godinu dana prokrijumčareno 254 komada oružja u 45 transakcija.

Akciju krijumčarenja su vodile dve osobe iz Severne i Južne Karoline, koristeći jeftine autobuse koji su išli u njujorški Čajnataun. Kasnije su puške i pištolji preprodavani na crnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tržištu po tri puta višoj ceni u odnosu na nabavnu, navodi AP. Šverc oružja je otkriven kada je policija u redove krijumčara ubacila prikrivenog islednika.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg pohvalio se da je njegova administracija izvela najveću zaplenu oružja u istoriji grada, piše Raša Tudej.

Na konferenciji za novinare Blumberg i šef njujorške policije Rej Keli objavili su da su vlasti podigle optužnice i uhapsile 19 osoba za koje sumnjaju da su bile odgovorne za prodaju i prevoz ilegalnog oruža od Severne i Južne Karoline do Njujorka preko puta 95.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.