Nađeni nestali Lenonovi dnevnici: U Berlinu uhapšen muškarac osumnjičen da je nameravao da proda ukradene predmete iz zaostavštine bivšeg Bitlsa

Izvor: Blic, 21.Nov.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađeni nestali Lenonovi dnevnici: U Berlinu uhapšen muškarac osumnjičen da je nameravao da proda ukradene predmete iz zaostavštine bivšeg Bitlsa

U Berlinu je uhapšen muškarac, koji je osumnjičen da je nameravao da proda kradene predmete iz zaostavštine Džona Lenona. Kako je saopštio glavno tužilaštvo, među njima su i dnevnici bivšeg člana grupe Bitlsi.

Pre desetak godina Njujork je bio poprište prljavog spora između Joko Ono, udovice Džona Lenona, i muškarca koji je deset godina bio njen šofer. Koral K. je turski državljanin, a spor se vodio zbog krađe i ucene. K. je navodno pretio Joko Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistvom i objavljivanjem intimnih detalja, fotografija i video-snimaka.

Posle svega završio je u pritvoru, gde je bio 60 dana. “Njujork tajms” je tada pisao o šoferovom viđenju stvari: tvrdio je da je bio mnogo više od običnog vozača. Bio je majstor, bolničar, telohranitelj, ljubavnik. Joko Ono ga je navodno stalno ponižavala i uništila njegovo samopouzdanje, a brak mu je propao.

(ENGLISH VERSION) Items from John Lennon's estate - arrest warrant and search - suspicion of selling stolen goods and fraud pic.twitter.com/UCyIsNswOH

Na kraju su postigli nagodbu, pa je K. oslobođen uz kauciju i napustio je zemlju.

Predmeti koji su nestali iz stana Lenonove udovice na Menhetnu, uključujući i naočare i dnevnike slavnog pevača, nikada nisu nađeni.

Priča se nastavlja u Berlinu, gde su se iznenada pojavili.

Juče u ranim jutarnjim časovima policija Pokrajinske kriminalističke službe u Berlinu uhapsila je 58-godišnjeg muškarca, koji je osumnjičen da je nameravao da proda ukradene predmete. U njegovom putničkom automobilu nađene su i druge stvari bivšeg Bitlsa, a kako je saopštila policija, drugi osumnjičeni “živi u Turskoj i nije dostupan organima krivičnog gonjenja”.

Da li je taj čovek Koral K?

- Ne bih to demantovao - kaže za “Zidojče cajtung” Martin Šteltner, portparol berlinskog tužilaštva. On kaže da su “ukradeni predmeti” još pre tri godine bili u opticaju, ali je tek ove godine pokrenuta istraga zbog sumnje na prevaru i trgovinu kradenom robom. Pokrajinska kriminalistička služba zaplenila je ukupno 80 predmeta.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Turska

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.