Na aukciji Lenonova skica za album Sgt. Peppers

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji Lenonova skica za album "Sgt. Pepper's"

Skica koju je za omot revolucionarnog konceptualnog rok albuma Bitlsa "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" nacrtao Džon Lenon, ponudiće se 20. maja na aukciji u Njujorku, a mogla bi da postigne cenu između 40.000 i 60.000 dolara.

Na crno-beloj skici prikazane su dve grupe od po četiri siluete, a reč je o članovima slavne grupe. U sredini je naziv albuma iz 1967. godine. Tri reda sitnih krugova, koji predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << razne osobe, skicirana su na gornjem delu papira, a naziv grupe smešten je na dno.

Skicu je u nekadašnjem Lenonovu domu na jugoistoku Engleske pronašao njen bivši vlasnik. Aukcijska kuća Džulijen Aukcije očekuje da bi se vredna memorabilija mogla prodati za do 60.000 dolara.

Album je sniman do 30. mart 1967. u studiju u Londonu. Poput albuma postao je sinonim za kreativnu revoluciju šezdesetih. Na fotografiji se nalaze brkati Džon Lenon, Ringo Star, Paul Makartni i Džordž Harison, okruženi gomilom slavnih likova izrađenih od voska ili kartona.

Nastao pre 50 godina, omot albuma Beatlesa "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" već je tada izazvao rasprave zbog svojih protagonista, šezdesetak ikona toga doba, ličnosti koji su na neki način uticale na članove Bitlsa.

Na aukciji će biti ponuđeni na prodaju i prvi klavir Elvisa Prislija i gitara na kojoj je svirala legenda džeza Đango Rajnhard tokom poseta 1946. Njujorku.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.