NYFW: L.A.M.B, Ralph Lauren

Izvor: B92, 22.Feb.2011, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NYFW: L.A.M.B, Ralph Lauren

U završnici Njujorške nedelje mode prikazane su revije Ralfa Lorena (Ralph Lauren) i marke L.A.M.B. za koju kreira Gven Stefani.

L.A.M.B.

Gven Stefani zatvorila je Njujoršku nedelju mode i bilo je tu neke „poetske pravde”: njena kolekcija je predstavljena u segmentima, isprativši ne samo trendove ove već i prošlih sezona.

Revija je podeljena u šest grupa, svaka je imala sopstveni stajling, muziku čak i modele (koji su, čudnovato, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili i rasno podeljeni).

„Solider Girls” su imale vojnički stajling. Rasta „Ragga Muffins” print Navaho Indijanaca, neke „London Girls” su nosile odela inspirisana muškom odećom, a „Buffalo Girls” u fazonu Malkoma Meklarena bile su pregrnute ćebićima.

„Mod Girls” su nosile leopard šare, tačke i pruge, a „Glamour Girls”, koje su zatvorile reviju - sve plave poput Stefani - imale su kombinezon odela sedamdesetih i crne haltere.

Bila je to slika i prilika koncepta da moda treba da bude zabavna i da nema potrebe da se vezujete za jedan, sprecifičan izgled. A za sve te šarolike trendove L.A.M.B. je tu.

S tim što nije toliko zabavno nositi stvari koje su loše urađene. Jedna devojka je pala pošto joj se otkopčala cipela.

Ralph Lauren

Osvojio je Bulevar Sen-Žermen i Medison Aveniju novim buticima, a prema izgledu njegove kolekcije za jesen 2012. na vidiku su i pohodi na Šangaj i Peking.

Baš poput svojih kolega Oskara de la Rente na ovoj i Marka Džejkobsa za „Luj Viton" na prošloj nedelji mode, Loren je gledao ka Orijentu tražeći inspiraciju - naročito ka Kini.

Manekenke su nosile minđuše od žada i korala, lakirane crvene štikle koje su se uklapale sa karminom i istaknuti struk, ali za slučaj da niste ukapirali, sa zvučnika je išla "China Girl" od Dejvida Bouija.

Reviju je otvorila manekenka u gruboj beloj košulji uvučenoj u vunene pantalone a odatle je kreator prešao na „muškaste” krojeve i koktel garedorbu sa sjajnim tkaninama skoro kao i lakirana pista - saten za bluze, lakirana koža za halter-haljinu, kašmir sa lureksom za suknje i somot za jakne.

Kestenjasto braon kaputi od tvida sa reverima od jagnjeće kože razbili su crno-belu paletu kolekcije.

Revija je imala i svoje kostimirane momente, a glavni je bio kinesko crveni smoking sa višebojnim vezenim zmajem.

Završnica je bila upečatljiva sa serijom elegantnih crnih večernjih haljina akcentovanih jednim brošem ili vezom u stilu ar-dekoa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.