NJUJORK TAJMS OTKRIO PLANOVE AMERIKE: Vašington sprema osvetu Rusiji, sam vrh, uključujući i Putina će to osetiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 10:41

"NJUJORK TAJMS" OTKRIO PLANOVE AMERIKE: Vašington sprema osvetu Rusiji, sam vrh, uključujući i Putina će to osetiti

Oglasila se i Američka obaveštajna služba

Sjedinjene Američke Države planiraju da u naredne tri nedelje pokrenu nekoliko hakerskih napada na unutrašnje sisteme vlasti u Rusiji kao odgovor na hakerski napad koji se Rusiji pripisuje putem programa kompanije "Solar winds", navodi "Njujork tajms" pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.

List tvrdi, da američki "kontranapadi" neće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << previše vidljivi, ali će o njima saznati rusko rukovodstvo, obaveštajna služba i vojska.

Prema podacima, napadi će biti praćeni ekonomskim sankcijama. Pored toga, američki predsednik Džo Bajden namerava da potpiše ukaz o jačanju zaštite vladinih kompjuterskih sistema kako bi sprečio buduće sajber napade.

Američka obaveštajna služba tvrdi, da Rusija stoji iza hakerskih napada na kompaniju za računarsku bezbednost "Solar winds".

U martu 2020. godine hakeri su uspeli da integrišu virus u aplikaciju "Orion", koji su potom preuzele i koristile hiljade kupaca kompanije. Među njima su bile američke vladine agencije i više od 400 najvećih američkih kompanija.

Ruski predstavnici na najvišem nivou su kategorički negirali verziju Vašingtona o umešanosti Moskve u ovakve akcije. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva nije umešana u hakerske napade na američke vladine agencije i kompanije.

Prema njegovim rečima, bilo kakve optužbe za umešanost Rusije "apsolutno su neosnovane i verovatnije su nastavak slepe rusofobije, kojoj se pribegava u svakom incidentu".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Bajden priprema pokretanje serije „tajnih“ sajber napada protiv Rusije - Njujork tajms

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2021

Administracija Džoa Bajdena priprema se za izvršavanje sajber napada na ruske mreže, izvestio je "Njujork tajms", opisujući provokaciju kao meru odmazde osmišljenu da Moskvi pošalje poruku. Pozivajući se na zvaničnike upoznate sa operacijom, "Tajms" navodi da se očekuje da će "niz tajnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.