NJUJORK Ikonice za preslana jela u menijima restorana

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJUJORK Ikonice za preslana jela u menijima restorana

Njujorški restorani koji služe jela s mnogo soli od sada će morati da na jelovniku imaju ikonicu s crnim slanikom pored takvog ponuđenog jela, preneli su danas lokalni mediji u SAD dodajući da je to prva takva mera radi boljeg informisanja potrošača. Usvojena mera predviđa i kaznu restoranima od 200 dolara za svako jelo koje nije obeleženo da je preslano.

Predstavnica njujorških sanitarnih vlasti Sonja Endžel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavila je da će mera stupiti na snagu 1. marta 2016. godine, ali se restorani već sada pozivaju na obeležavanje slanih jela.

Bivši njujorški gradonačelnik Majkl Blumberg, koji je žestoki protivnik brze hrane, uveo je 2006. godine zabranu trans masnih kiselina u jelima restorana brze hrane, jer one prodžavaju rok namirnicima i povećavaju nivo lošeg holesterola (LDL) u krvi.

Njujork je takođe prvi grad u SAD u kojima se u jelovnicima restorana navodi broj kalorija za svako jelo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.