NIŠTA OD HLADNOG TUŠA! Evo kako je ruska delegacija dočekana u Njujorku

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 19:21

NIŠTA OD "HLADNOG TUŠA"! Evo kako je ruska delegacija dočekana u Njujorku

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se juče Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija na sednici posvećenoj značaju principa multilateralnosti i poštovanju principa Povelje UN.

Sjedinjene Američke Države nisu uspele da realizuju svoj plan i da spreme „hladan tuš“ za rusku delegaciju u UN, izjavio je stalni predstavnik Belorusije pri UN Valentin Ribakov.

- Bio sam prisutan od samog početka sednice Saveta bezbednosti UN. Nivo učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delegacija ne dozvoljava da se govori o bilo kakvom "hladnom tušu" jer su na sednici bili prisutni zamenici ministara, bilo je mnogo obraćanja. Tako da, što se tiče "hladnog tuša", mislim da su to neke želje i namere koje apsolutno nisu bile realizovane - rekao je Ribakov.

Podsećamo, Rusija je u aprilu preuzela predsedavanje u SB UN. Danas će Lavrov održati sastanak o rešavanju bliskoistočne problematike.

Ranije je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio da su SAD upozorile da ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova čeka hladan doček tokom posete Njujorku radi učešća u sednicama UN.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.