NIJE VIŠE ŽUTI TAKSI: Evo koja VOZILA su ovih dana obeležje Njujorka! OVAJ GRAD SE PRAZNI  BRZINOM SVETLOSTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 12:10

NIJE VIŠE ŽUTI TAKSI: Evo koja VOZILA su ovih dana obeležje Njujorka! OVAJ GRAD SE PRAZNI BRZINOM SVETLOSTI

Samo od marta do maja Veliku jabuku napustilo 420.000 građana

Ulice Njujorka mnogi pamte po njegovim žutim taksijima. Ipak, ovih dana obeležje grada su vozila druge vrste: kamioni za selidbu.

Prema istraživanju, samo od marta do maja taj je grad napustilo 420.000 Njujorčana. Za grad sa više od osam miliona stanovnika se to ne čini mnogo, ali na jugu Menhetna je oko pet odsto stanova prazno, a u skupim četvrtima je prazno već skoro pola stanova.

Mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bogataši koji su živeli na Aper Ist Sajdu ili u Sohou preselili su na "obalu milijardera", u Hemptons na samom vrhu poluostrva koje iz Njujorka seže u Atlantik.

- Živiš u gradu jer želiš da budeš u gradu. Ali kad sve bude zatvoreno i nestane, čitava kultura života, restorani, parkovi... Onda je veoma teško - kaže Alison Bernstajn.

Ona je posrednica za prodaju nekretnina i kaže da nikada nije imala toliko posla.

- Naš posao cveta! U poređenju s prošlom godinom i od izbijanja pandemije imamo 350 odsto više zahteva.

Ali dok su ljudi pre želeli da nađu svoje mesto u Njujorku, sad je obratno: žele da odu.

Ne samo zbog prinudnog mrtvila: Njujork je uvek bio skup grad, a zbog korone mnogi više ne mogu da priušte život u gradu. Studenti, umetnici i zaposlenici u gastronomiji... Puno njih je preko noći ostalo bez posla. A mnogi se tek spremaju da odu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.