NI NE SHVATITE DA JE PACIJENT UMRO, A RESPIRATOR MORA DALJE: Medicinska sestra opisala opaku borbu protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI NE SHVATITE DA JE PACIJENT UMRO, A RESPIRATOR MORA DALJE: Medicinska sestra opisala opaku borbu protiv korone

Medicinska sestra zaposlena u bolnici Elmhrst u Njujorku opisala je koliko brzo se stanje pacijenata zaraženih koronavirusom u ovoj bolnici pogoršava.

- Zastrašujuće je jer iako su ljudi bolesni, deluju stabilno. Onda tu pred vašim očima dolazi do desaturizacije i kolapsa i za nekoliko trenutaka ga nema - opisala je jedna medicinska sestra gubitak pacijenata zaraženih koronavirusom.

Desaturizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se odnosi na pacijentov nivo kiseonika koji značajno opada i u ovom slučaju dođe do fatalnog ishoda.

Sestra navodi da su gledali, potpuno bespomoćni, uz dva doktora pored, kako pacijenti umiru od posledica kompikacija zaraze  koronavirusom.

- Iako reanimirate srce, oni ne mogu da dišu i ne prođe ni minut, nemate vremena ni da shvatite da ste izgubili pacijenta, neko dođe i odnese respirator. I onda sledeći pacijent bude kritično - ispričala je medicinska sestra.

Guverner države Njujork Endru Kuomo pričao je već o stresu kroz koji prolaze zaposleni baš u ovoj bolnici na konferenciji za medije.

Prošle nedelje, gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je da je Elmhrst bolnica koja trpi najveći udar i da je mnogo bolničkog osoblja upućeno da radi tamo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.