NEVIĐENI SKANDAL POTRESAO AMERIKU: Uhapšen ugledni republikanski kongresmen (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 16:21

NEVIĐENI SKANDAL POTRESAO AMERIKU: Uhapšen ugledni republikanski kongresmen (VIDEO)

Protiv njega se vodi nekoliko istraga u Njujorku, Kongresu, pa i u Brazilu.

Republikanski kongresmen, Džordž Santos, predao se danas vlastima zbog optužbi za pranje novca, prevaru i krađu javnih fondova.

Tužilaštvo tvrdi i da je Santos iznosio lažne podatke pred Kongresom.

Savezni tužioci podigli su optužnicu protiv Santosa, republikanskog kongresmena koji je priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je izneo lažne podatke u svojoj biografiji, ali je odbio pozive da podnese ostavku, javio je CNN pozivajući se na tri neimenovana izvora.

BREAKING: US attorney's office says Rep. George Santos has been arrested on federal criminal charges.

The republican congressman is facing charges of wire fraud, money laundering and lying to Congress.

Read more 👉 https://t.co/muKcxQgUW8

📺 Sky 501 and YouTube pic.twitter.com/DVGoZ5G2LQ

— Sky News (@SkyNews) May 10, 2023

CNN u izveštaju u utorak navodi da bi Santos već danas mogao da se pojavi pred federalnim sudom u Njujorku, gde su tužioci podneli zapečaćenu optužnicu.

Santos (34), koji je "napumpao" svoje finansijske prihode i "ulepšao" svoju biografiju, priznao je da je izmislio dobar deo svoje biografije.

Ovaj kongresmen, koji je za sebe govorio da je "ostvarenje američkog sna", lagao je o svojoj verskoj pripadnosti, tvrdeći da je "ponosan na svoje jevrejsko poreklo", iako su američki mediji pisali o njegovoj katoličkoj porodici.

Takođe je tvrdio da je radio u "Goldman Saksu" i "Sitigrup". Među ostalim lažnim tvrdnjama, Rojters prenosi i da je Santos navodio da ima diplome Njujorškog univerziteta i Koledža Baruč, iako nijedna od te dve institucije nema nikakve podatke o njemu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.