Muž ubijene učiteljice iz Teksasa umro dva dana posle nje

Izvor: VOA, 27.Maj.2022, 09:00

Muž ubijene učiteljice iz Teksasa umro dva dana posle nje

TEKSAS - Učiteljica Irma Garsija ubijena je zajedno sa koleginicom i 19-oro dece u pucnjavi u školi u Juvaldeu, Teksasu, u utorak. Njen suprug Džo Garsija, star 50 godina, odneo je u četvrtak cveće ispred škole, stigao kući i "praktično se srušio", kazao je Njujork tajmsu njegov nećak Džon Martinez. Irma i Džo Garsija bili su u braku 24 godine i imaju četvoro dece. "Ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju u školama", rekao je Martinez. Motiv masakra koji je počinio 18-godišnji Salvador Ramos i dalje se istražuje. Vlasti su saopštile da napadač nije imao dosije, niti registrovane mentalne probleme. Porodica Garsija volela je da putuje i roštilja, napisala je ranije učiteljica Irma Garsija u onlajn pismu učenicima osnovne škole Rob. Navela je i da voli da sluša muziku i putuje u Konkan, na oko 40 kilometara od Juvaldea. Najstariji sin porodice Garsija, Kristijan, je pripadnik marinaca. Drugi sin Hoze studira na državnom univerzitetu Teksasa. Ćerka Lilijana je pošla u srednju školu, a najmlađa ćerka ide u sedmi razred. Irma Garsija je radila u školi 23 godine. Bila je birana i za učiteljicu godine, a 2019. je dobila i Triniti nagradu za izutetnost u obrazovanju. Garsija je bila i mentorka svojoj mlađoj koleginici Evi Morales, koja je takođe ubijena.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLEDNJI SNIMAK Položio cveće na grob supruzi ubijenoj u masakru u Teksasu, a onda UMRO OD SLOMLJENOG SRCA: "Bili su zajedno 25 godina" (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Maj.2022

Pojavile su se potresne snimke koje prikazuju kako udovac učiteljice ubijene u masakru u školi u Teksasu posećuje komemoraciju za svoju pokojnu ženu, samo nekoliko sati pre nego će i on umreti, kako su rođaci rekli, od slomljenog srca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.