Mrkić danas sa kolegama iz Albanije, BiH, Turske i Omana

Izvor: Blic, 24.Sep.2013, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić danas sa kolegama iz Albanije, BiH, Turske i Omana

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastaće se danas u Njujorku sa šefovima diplomatija Albanije, BiH i Turske i prisustvovaće početku generalne debate na 68. zasedanju Generalne skupštine UN.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Mrkić će danas pre podne po lokalnom vremenu prisustvovati otvaranju generalne debate na zasedanju Generalne skuspšine UN.

Mrkić se potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sastaje sa šefom albanske diplomatije Ditmirom Bušatijem, a sa ministrom spoljnih poslova Omana Jusufom Bin Alavijem Bin Abdulahom potpisuje medjuvladin sporazum.

Planiran je takodje sastanak se generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom kao i trojni susret sa minsitrima spoljnih poslova Turske i Bosne i Hercegovine, Ahmetom Davutogluom i Zlatkom Lagumdžijom, navodi se u saopštenju.

Generalna debata počinje danas popodne po srednjevropskom vremenu,

obraćanjem generalnog sekretara UN koji podnosi godišnji izveštaj,

nakon čega po tradiciji prvi govore predsednici Brazila i SAD.

Kao treći govornik ove godine je najavljen predsednik Turske Abdulah Gul.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učesnicima generalen debate obratiće se sutra popodne po lokalnom vremenu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.