Modna revolucija: Dita Fon Tiz zadivila u prvoj 3D haljini ikada napravljenoj (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 09.Mar.2013, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna revolucija: Dita Fon Tiz zadivila u prvoj 3D haljini ikada napravljenoj (VIDEO)

Plesačica burleske - zanosna Dita Fon Tiz unela je revoluciju u modu predstavivši prvu 3D haljinu na žurki u Njujorku. Ova neverovatna haljina napravljena je od 17 pojedinačnih 3D-print delova međusobno povezanih sa čak 3.000 posebnih spojeva.

Seksi plesačica burleske - Dita Fon Tiz, u čijem performansu smo imali prilike da uživamo u i Beogradu, postavila je nove standarne u svetu mode obukavši zadivljujući 3D haljinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na žurki u "Ace" hotelu u Njujorku. Spektakularna crna haljina, koja je sve ostavila bez daha, napravljena je 17 3D-print delova izrađenih specijalnom 3D tehnikom, a povezanih sa čak 3.000 spojeva. Kako bi ova revolucionarna haljina bila još više glamurozna, dizajner Majkl Šmit i arhitehta Frensis Bitoni ukrasili su je sa 12.000 Swarovski kristala. Inspirisani Fibonačijem, kreatori ove haljine su razmišljali i o pokretljivosti dame koja je nosi te su je napravili "fluidnom" od specijalnog najlona koji se transformiše u trodimenzionalnu plastiku pokretljivu poput tekstila. Dizajner Majkl Šmit objašnjava za "Dezeen" ovu jedinstvenu konstrukciju objašnjava sledećim rečima:- Fluidnost spojeva je postignuta 3D štampom, sloj po sloj finog puderastog najlona je tretiran u posebnoj zagrejanoj komori na osnovu fajl u "CAD" formatu. Laser je najlon pretvorio u formu posebnim procesom poznatim kao "lasersko sinterovanje". Na ovaj način je materija ugrađen u 3D print što do sada nikada nije urađeno.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Dita fon Tiz predstavila 3D haljinu u Njujorku

Izvor: Kurir, 09.Mar.2013

Muza i model Dita fon Tiz zablistala je nedavno u Njujorku, gde je predstavila prvu 3D haljinu na svetu. Haljina od sjajnog najlona sa Svarovski kristalima, delo je saradnje između dizajnera Majkla Šmita i arhitekta Francisa Bitonta...Zbog velike udaljenosti kreatora ova haljina je nastala virtualno....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.