Miodrag Živković: Sutjeska – od Njujorka do Beograda

Izvor: Arte, 03.Jun.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Živković: Sutjeska – od Njujorka do Beograda

U četvrtak, 6. juna 2019. g. sa početkom u 19:00 časova, u Galeriji `73 biće otvorena multimedijalna izložba "S U T J E S K A“ autora prof. Miodraga Živkovića.

Maketa Sutjeske je do nedavno bila predstavljena svetskoj javnosti na izložbi u Muzeju savremene umetnosti u Njujorku, MOMA. Na ovaj način postala je deo svetske kulturne baštine. Upravo to je bio i povod organizacije ove izložbe, da se ova skulptura  >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << značajne  kulturne vrednosti nađe i pred beogradskom publikom, u prostoru Galerije `73. Kuriozitet je da je ovo prva samostalna izložba u zemlji skulptora Miodraga Živkovića,  nesumnjivo jednog od najznačajnijih umetnika današnjice.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Betina fotografija 2019.

Izvor: SEEcult.org, 03.Jun.2019

Izložba “Betina fotografija godine 2019” biće otvorena 6. juna u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, a predstavlja izbor od gotovo 300 radova oko 80 autora iz osam zemalja, koji su pristigli na konkurs. Stručni žiri, koji čine istoričarka umetnosti Milena Marjanović, aktuelna umetnička...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.