Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 12:59

Ministarka dr Begović posetila inovacioni centar kompanije Fajzer u Njujorku

Delegacija Republike Srbije koja boravi u radnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama na čelu sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelenom Begović posetila je inovacioni centar kompanije Fajzer i sastala se sa timom za odnose sa državnim organima ove kompanije.

- Danas je treći dan boravka naše delegacije u Sjedinjenim Američkim Državama. Imali smo sastanak u centrali Fajzera u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa timom eksperata, gde smo predstavili naš projekat BIO4 Kampusa, predstavili smo koje su mogućnosti za dalju saradnju u smislu otvaranja centra za istraživanje i razvoj inovativnih lekova u Srbiji u okviru BIO4 Kampusa. Takođe, razmatrali smo sa Fajzerom i mogućnosti veće proizvodnje na industrijskoj skali inovativnih lekova - rekla je dr Jelena Begović.

- Inače, Fajzer je trenutno najveća kompanija na svetu što se tiče proizvodnje inovativnih vakcina i s obzirom na to da smo potpisali kao država Memorandum o razumevanju sa ovom kompanijom i definisali buduću saradnju sa BIO4 Kampusom. Ovo je bila sjajna prilika da razmenimo ideje i da predstavimo široj stručnoj javnosti u Fajzeru šta Srbija planira u budućnosti, kako Srbija vidi sebe u budućnosti i da im pokažemo da Srbija i te kako ima šta da pruži u oblasti biotehnologije, u oblasti razvoja inovacija i u oblasti tehnološkog razvoja - zaključila je dr Begović.

Podsetimo, Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i kompanije Fajzer potpisan je 26. septembra 2023. godine i predstavlja potvrdu partnerstva koje će se dalje razvijati u okviru BIO4 Kampusa na razvoju biomedicine i biotehnologije u Republici Srbiji.

Fajzer je jedna od vodećih biofarmaceutskih kompanija u svetu, koja otkriva, razvija i snabdeva tržište sa više od 170 različitih lekova i vakcina, koji poboljšavaju kvalitet života ljudi širom sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.