Ministarka Kisić sa direktorkom UNFPA: Porodica i demografija kao prioriteti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 13:47

Ministarka Kisić sa direktorkom UNFPA: Porodica i demografija kao prioriteti

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je sa izvršnom direktorkom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) Natali Kanem u Njujorku o dosadašnjoj saradnji i o aktivnostima koje će Republika Srbija i ovaj fond zajednički sprovoditi u narednom periodu.

Ministarka Kisić je istakla da je Prva nacionalna konferencija o porodici, koju je početkom aprila organizovalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, potvrdila kao ključne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prioritete dalje saradnje Ministarstva i UNFPA rad na strategijama i politikama u čijoj izradi je doprinos ovog fonda od značaja, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Ministarstvo je, prema rečima Kisić, započelo rad na izradi tri strateška dokumenta strategijama o starenju, o očuvanju i unapređenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i o podsticanju rađanja.

Ministarka je ukazala da je u toku sprovođenje nacionalnog istraživanja o stavovima i razmišljanjima mladih o braku i porodici, koje će pokazati pravac razmišljanja mladih, ali i biti osnova daljih politika podrške mladima i planiranju porodica.

Kisić je istakla spremnost Republike Srbije da sa UNFPA bude domaćin obeležavanja 30 godina od održavanja prve Međunarodne konferencije o stanovništvu i porodici, koja je održana u Kairu 1994. godine.

Važno je da razgovaramo, da razmenjujemo znanja i dobre prakse, da učimo jedni od drugih, jer su pitanja populacije, mladih, ali i pitanja starenja, univerzalna pitanja koja ne poznaju granice, rekla je Kisić.

Direktorka Kanem je naglasila da je zadovoljstvo što Srbija ima ministarstvo koje je zaduženo za pitanja porodice i demografije i da je Srbija usmerena ka pitanjima ka kojima je usmeren ceo svet.

Srbija je odličan primer kako se politikama i različitim populacionim merama daje podrška mladima i porodicama, a od Srbije se može mnogo naučiti i primeniti u drugim zemljama, navela je Kanem.

Izvršna direktorka UNFPA pohvalila je sprovođenje istraživanja i istakla da je Srbija na dobrom putu što se tiče podrške mladima, a ono što svi zajedno moramo u budućnosti raditi jeste kako da pomognemo mladima u procesu obrazovanja, a kasnije i formiranja porodica.

UNFPA je uvek spremna da podrži stvaranje novih načina, pravaca i metoda koji su usmereni ka podršci mladima i njihovoj budućnosti, rekla je Kanem, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Po podršci mladima i porodicama Srbija odličan primer

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 14.Apr.2023

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je u Njujorku sa izvršnom direktorkom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) Natali Kanem o dosadašnjoj saradnji i o aktivnostima koje će Srbija i ovaj fond zajednički sprovoditi u narednom periodu. Kisić je istakla da...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.