Ministar odbrane SAD daje ostavku

Izvor: B92, 24.Nov.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane SAD daje ostavku

Sekretar odbrane SAD Čak Hejgel podneće danas ostavku, kako navodi list Njujork tajms na svom sajtu,"pod pritiskom" predsednika Baraka Obame.

Obama je, kako navodi taj list, odlučio da zatraži ostavku svog ministra odbrane, jedinog republikanca u državnom bezbednosnom timu, u petak, posle mnogih sastanaka u protekle dve nedelje, naveli su neimenovani visoki zvaničnici SAD.

Obama je, kako navodi taj list,o dlučio da zatraži ostavku svog ministra odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinog republikanca u državnom bezbednosnom timu, u petak, posle brojnih sastanaka u protekle dve nedelje, naveli su neimenovani visoki zvaničnici SAD.

Ti izvori rekli su da Obamima odluka da smeni Hejgela (68) predstavlja "priznanje da pretnja koju donosi Islamska država zahteva drugačije sposobnosti od onih zbog kojih je sekretar odbrane doveden na tu funkciju".

Hejgel je postavljen kako bi upravljao povlačenjem vojske SAD iz Avganistana i smanjenjem budžeta Pentagona u vreme mera štednji.

"Ipak, narednih nekoliko godina zathevaće se drugačiji fokus", rekao je neimenovani izvor iz administracije.

On je, navodi Njujork tajms, insistirao na tome da Hejgel nije otpušten i da je sam pokrenuo razgovore sa predsednikom o svojoj budućnosti, a dvojica zvaničnika zatim su se zajednički dogovorila da je vreme da on napusti dužnost.

Obama bi trebalo da objavi tu vest kasnije danas u Beloj kući.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čak Hejgel podnosi ostavku?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2014

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Čak Hejgel danas će podnijeti ostavku, javile su svjetske agencije pozivajući se na navode "Njujork tajmsa", čiji su izvori neimenovani visoki zvaničnici iz administracije predsjednika SAD Baraka Obame...Hejgelova ostavka koju će, kako se očekuje, Obama...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.